Wat je nog niet wist over de film The Wedding Planner

Gisterenavond kreeg ik vanuit verschillende hoeken berichtjes met dezelfde boodschap: The Wedding Planner is op tv! Deze romantische komedie, uit 2001 alweer, met Jennifer Lopez en Matthew McConaughey, was voor mij denk ik de eerste keer dat ik in aanraking kwam met het beroep weddingplanner. Tijd om eens wat leuke feitjes over deze film op te diepen!

Wist je dat …

  • de schrijvers van de film een koppel vormden toen ze met het idee kwamen? Gedurende het schrijven van de film zijn ze echter uit elkaar gegaan, maar de samenwerking is gebleven!
  • de schrijvers voor hun research echte weddingplanners hebben geinterviewd? Een van hen zou gezegd hebben niet in het huwelijk te geloven..
  • het een behoorlijke poos heeft geduurd voordat Matthew de danspasjes van de tango-scène onder de knie had? Jennifer is natuurlijk een geboren dancer maar Matthew heeft maar liefst twee maanden lang tangolessen gevolgd!
  • zowel Jennifer als Matthew niet de eerste keuze waren als hoofdrolspelers? Volgens de verhalen zouden de rollen eigenlijk bedoeld zijn voor Jennifer Love Hewitt en Brendan Fraser..
  • de film niet zulke beste reviews heeft gekregen? Ondanks de ‘sterrencast’ kreeg de film slechts een 3.9 van de 10 punten.. Op IMDb is dit inmiddels een schamele 5.3.
  • de film ondanks de slechte kritieken wel een ware kaskraker was? Wereldwijd heeft de film $94,728,529 opgebracht!
  • Jennifer een stuntvrouw heeft moeten inzetten voor de scène waarin ze op een paard rijdt? Afkomstig uit The Bronx had La Lopez blijkbaar nog niet vaak een paard gezien, laat staan er op gereden. En dat bleek nog een behoorlijke uitdaging te zijn..
  • de rol van Massimo wordt vertolkt door de acteur die nu beter bekend is als Dr. Alex Karev uit Grey’s Anatomy? In een scène wordt daar onbewust op vooruitgeblikt als Penny zegt: “maybe he wanted to be a doctor.”

Studio Lin Maakt