Demi's Design

about The Arts of
Weddings and Events

about The Arts of Weddings and Events

Frequently asked questions

16. Zijn we verplicht om een bruiloftsverzekering af te sluiten?

15. Wat gebeurt er als jij ziek bent?

14. Zijn reiskosten inbegrepen? 

13. We denken er over om in het buitenland te trouwen. Kunnen we jou daar ook voor inschakelen?

12. Wij hebben een klein budget. Kun je ons dan ook helpen?

11. Kunnen jouw diensten ook minder uitgebreid?

10. Ik weet niet zeker welk pakket het beste bij ons past. Kun je ons daarin adviseren?

9. Welke pakketten bied je aan?

8. Wat zijn de voordelen van het werken met jou als weddingplanner?

7. Ik ben zelf heel georganiseerd. Heb ik dan wel een weddingplanner nodig?

6. Is er nog wel ruimte voor eigen ideeën en wensen als jij alles plant? 

5. Wat doe jij als weddingplanner precies?

4. Hoe ben je eigenlijk weddingplanner geworden?

3. Wij wonen of trouwen niet in de buurt, is dat een probleem?

2. Is een vrijblijvende kennismaking mogelijk?

1. Hoe ver van te voren nemen wij contact met jou op?

1. Hoe ver van te voren nemen wij contact met jou op?

De meeste bruidsparen to be nemen circa een jaar voor de beoogde bruiloft contact met me op. Soms staat de datum van de bruiloft nog niet vast, omdat ze graag eerst een toplocatie willen vinden en zich daarin flexibel willen opstellen qua datum. Dus ook als je nog niet weet wanneer jullie precies gaan trouwen of waar kun je contact met mij opnemen. Ik kan daar juist goed bij helpen als weddingplanner! Komt jullie datum al dichterbij en merk je dat je enorm de behoefte hebt aan een weddingplanner of ceremoniemeester om je die laatste maanden of weken te helpen? Ook dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb hele bruiloften gepland in circa drie maanden tijd dus geloof me, er kan altijd meer dan je denkt. Maar terugkomend op de vraag; zoals bij alles geldt: the sooner, the better. Wil je met mij als weddingplanner of ceremoniemeester bij je bruiloft? Neem dan gewoon zo snel als mogelijk contact met me op. Het zou zonde zijn als ik op jullie dag niet meer beschikbaar ben!

Jorge Jager Photography

2. Is een vrijblijvende kennismaking mogelijk?

Al mijn diensten beginnen met een vrijblijvende kennismaking. De kennismaking is immers de basis van onze samenwerking en deze kan alleen maar slagen als er een wederzijdse klik is. Deze gesprekken kunnen we via de digitale weg voeren of jullie kiezen er voor om met mij in het gezellige Eindhovense centrum af te spreken. Daar kunnen we dan face to face en onder het genot van een cappuccino elkaar leren kennen en spreken over mijn diensten. In het uitzonderlijke geval dat er geen klik is (geloof me, als mensen-mens maak ik dat eigenlijk bijna nooit mee) en jullie er voor kiezen om niet met mij in zee te gaan, reken ik daar natuurlijk niets voor. 

Jorge Jager Photography

3. Wij wonen of trouwen niet in de buurt, is dat een probleem?

Geen enkel probleem! Een leuk aspect van mijn werk als weddingplanner is dat ik op de mooiste en verste uithoeken van Nederland kom. En ook het buitenland schuw ik niet. Mijn bruidsparen komen van heinde en verre om met mij samen te werken. In dat geval zullen we veelal contact hebben via e-mail, whatsapp en telefoon, maar in de digitale wereld van vandaag voelt dat bijna net zo dichtbij als bij je aan de keukentafel. 

Inge Pieck Fotografie 

4. Hoe ben je eigenlijk weddingplanner geworden?

Er was eens… No worries, ik ga geen sprookjesverhaal vertellen. Mijn passie voor weddingplanning is niet ontstaan door de film The Wedding Planner met Jennifer Lopez. Bij mij kwam het later, in 2016 om precies te zijn. Een vriendin van me werd ten huwelijk gevraagd en zij vroegen mij al snel of ik hun ceremoniemeester wilde zijn. Natuurlijk was ik vereerd en heb ik die taak met veel toewijding op me genomen. Hun bruiloft in 2017 was werkelijk prachtig en ik denk er altijd met veel liefde aan terug. Niet lang daarna mocht ik vanuit mijn werk bij de bank een reis naar Kenia organiseren. Daar kwam mijn organisatietalent zichtbaar naar boven en voelde ik hoeveel energie ik kreeg van het zijn van schakel tussen alle betrokken partijen. Deze ervaringen samen brachten me er toe de Vakopleiding Weddingplanning te gaan volgen. Toen ik druk doende was met deze studie vroeg mijn broer zijn vriendin ten huwelijk. En rara wie zij vroegen om ceremoniemeester te zijn voor de bruiloft? Mij natuurlijk! Als bonus kon ik hun bruiloft mee plannen met alle zojuist opgedane kennis vanuit de opleiding. De timing was perfect en voor mij een goede leerschool. Een klein jaar na afronding van de opleiding tot weddingplanner heb ik in 2019 de sprong in het diepe gewaagd en ben ik voor mezelf begonnen. 

Inge Pieck Fotografie 

5. Wat doe jij als weddingplanner precies?

Een weddingplanner begeleidt bruidsparen in het traject van verloving tot en met de bruiloft. Wanneer jullie ja tegen mij zeggen na de kennismaking gaan we samen om tafel zitten om jullie dromen zo helder als mogelijk op papier te zetten. Ik laat zien wat er allemaal mogelijk is, zodat jullie gevoel krijgen bij wat er allemaal kan. The sky is the limit, maar kent ook zijn prijs. Ik vind het dan ook belangrijk dat we het financiële plaatje hier in meenemen. Het is namelijk absoluut niet de bedoeling dat je na de bruiloft met buikpijn terugkijkt op de dag, omdat het toch wel een stuk duurder is uitgevallen dan je had gewild. Naast budgetbeheerder ben ik ook relatiemanager en matchmaker. Ik heb een enorm netwerk van leveranciers en weet als geen ander de juiste match voor jullie te maken! Vervolgens vraag ik offertes op, check deze en leg deze aan jullie voor. Tot slot stel ik een zeer gedetailleerd draaiboek op en zorg ik er voor dat de bruiloft op rolletjes verloopt en jullie alleen maar genieten!

Evianne Wiegers Photography 

6. Is er nog wel ruimte voor eigen ideeën en wensen als jij alles plant? 

Daar is zeker ruimte voor. Sterker nog, daar beginnen we al mee bij het eerste uitgebreide gesprek! Mocht je dan nog geen ideeën hebben of juist mega een overvloed aan ideeën dan kan ik jullie met de juiste vragen meer inzicht geven in de echte wensen. Je kunt mij zien als een coach en adviseur. Jullie hebben de touwtjes in handen en nemen de besluiten. Ik werk daarom ook niet exclusief samen met bepaalde leveranciers. Mocht je een bepaalde fotograaf daarbij willen hebben, dan is dat dus zeker mogelijk. Het doel is om een bruiloft te creëren, die echt bij jullie past en daar horen ook de juiste leveranciers bij. 

Demi's Design 

7. Ik ben zelf heel georganiseerd. Heb ik dan wel een weddingplanner nodig?

Allereerst, fijn he? Ik ervaar het als heel prettig dat ik zo georganiseerd ben. Geeft me veel rust in mijn werk en het dagelijkse leven 😊 De organisatie van de bruiloft is belangrijk, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Ik ben er als weddingplanner ook om je te laten dromen, ideeën aan te dragen en de beste leveranciers te kiezen voor jullie. Wil je echt een toffe bruiloft? Dan is een weddingplanner eigenlijk gewoon een must. 

M. van de Looij Foto & Design 

8. Wat zijn de voordelen van het werken met jou als weddingplanner?

No stress! Dat is één van de grote voordelen die je zult ervaren als je mij als weddingplanner inschakelt. Weten dat je bruiloft bij mij in goede handen is, geeft een heel prettig gevoel. Ook geeft het rust dat je niet bang hoeft te zijn om iets te vergeten, want daar zie ik wel op toe. Daarnaast hoor ik vaak terug dat het zo fijn is dat ik goed bereikbaar ben, snel reageer op berichtjes en dat ik altijd wel een oplossing heb voor welk probleem dan ook. Tot slot, en dat vind ik zelf misschien wel het belangrijkste, is het mijn doel om het gehele traject samen als een feestje te ervaren! Trouwen is een mega leuke aangelegenheid en ik zet alles op alles dat je dat fijne gevoel gedurende het hele traject blijft vasthouden. 

Impression Paulina Sliwka 

9. Welke pakketten bied je aan?

Ik heb mijn pakketten voor bruiloften onderverdeeld in drie soorten bubbels: cava, prosecco en champagne. Pakket Cava omvat het ceremoniemeesterschap. Dat houdt in dat ik zo’n twee maanden voor de bruiloft in actie kom en met jullie input het draaiboek maak. Vervolgens spreken we op de locatie af voor een laatste detailbespreking en stem ik alles af met de betrokken leveranciers. Op de bruiloft zelf ben ik natuurlijk om alles te coördineren en er voor te zorgen dat de dag fantastisch verloopt. Pakket Prosecco omvat het ceremoniemeesterschap en daarnaast een uitgebreid gesprek aan het begin van het traject. Eigenlijk het eerste gesprek waarmee het weddingplanning traject ook begint. Met dat gesprek als basis gaan jullie vervolgens zelfstandig aan de slag om leveranciers te regelen en dan komen we zo’n twee maanden voor de bruiloft samen om het ceremoniemeesterschap op te pakken. Pakket Champagne, het zal geen verrassing zijn, omvat weddingplanning. Dan ben ik er echt van A tot Z bij om jullie bruiloft te organiseren.  

Jorge Jager Photography

10. Ik weet niet zeker welk pakket het beste bij ons past. Kun je ons daarin adviseren?

Natuurlijk! Tijdens de kennismaking spreken we over jullie wensen en waar jullie behoefte aan hebben. Misschien heb je zelf wel al goede ideeën bij wie je als leverancier bij de bruiloft wilt betrekken en vind je het ook niet erg om dat te regelen. Dan zou Pakket Cava of Pakket Prosecco al goed bij je passen. Mocht je merken dat je stress ervaart van alles wat er nog geregeld moet worden en voelt het meer als een last dan als iets leuks, dan kan ik je aanraden om zeker voor Pakket Champagne te kiezen. 

Denise van Duren

11. Kunnen jouw diensten ook minder uitgebreid?

Mijn pakketten zijn zorgvuldig gevormd en gebaseerd op mijn werkervaring en de kwaliteit, die ik wil bieden. Ik wil daar geen afbreuk aan doen en kan het werk dat ik doe niet half doen. You get all of me en niet maar een beetje 😉. Pakket Cava en Pakket Prosecco zijn vaste pakketten en daarbij passende vaste prijzen en kunnen dan ook niet minder uitgebreid. Pakket Champagne wordt gevormd op basis van de wensen, die jullie hebben. Dat is echt maatwerk en kan dus zo uitgebreid als jullie zelf maar willen. 

Puur Vastgelegd

12. Wij hebben een klein budget. Kun je ons dan ook helpen?

Dat ligt er helemaal aan wat ‘klein’ is en wat jullie wensen zijn voor de bruiloft. Bovendien is daarbij ook de vraag wat er in het budget valt. Zijn de jurk en het pak bijvoorbeeld onderdeel van het budget en wil je ook de huwelijksreis ermee betalen? Dan heb je vanzelfsprekend wat meer geld nodig. Bedenk wat jullie mee willen nemen in het budget en hoeveel dit dan in totaal ongeveer zal zijn. Mijn vuistregel is om maximaal 15% van het totale budget aan te houden voor de weddingplanner of ceremoniemeester. 

Demi's Design 

13. We denken er over om in het buitenland te trouwen. Kunnen we jou daar ook voor inschakelen?

Absoluut! Ik ben een enorme reisfanaat en je kunt mij niet blijer maken dan met een meerdaagse bruiloft in het buitenland. Je ervaart echt een mini-vakantie met al je lievelingsmensen en daar werk ik maar al te graag aan mee. Wellicht handig om te weten ook dat ik naast Nederlands ook de Engelse, Duitse en Spaanse taal vrij goed beheers. Kan nog wel eens van pas komen toch? Willen jullie in Italië trouwen dan volg ik met alle liefde ook een cursus Italiaans!

Inge Pieck Fotografie 

14. Zijn reiskosten inbegrepen? 

Ik reken geen reiskosten binnen een straal van 50 kilometer vanaf mijn huis in Eindhoven. Mocht de trouwlocatie verder weg liggen dan reken ik € 0,35 per kilometer voor alle kilometers boven die 50 kilometer. 

Jorge Jager Photography 

15. Wat gebeurt er als jij ziek bent?

Wat gebeurt er als jij ziek bent? 

Ziek zijn kan de beste overkomen. Daarom is het goed om te weten dat ik naast een groot netwerk aan leveranciers ook een groot netwerk aan weddingplanners om me heen heb. Met deze weddingplanners heb ik op regelmatige basis contact, waardoor ik kan zeggen dat ik ze ken én voor ze durf in te staan. We zijn er voor elkaar en ik vertrouw hen dan ook het overnemen van een bruiloft toe. In case of emergency, wat ziekte vaak is, kan ik snel met hen schakelen en de overdracht regelen. Ik zal er alles aan doen om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie hier stress of ander ongemak van ondervinden (naast dat jullie mij al moeten missen bij de bruiloft). Uiteraard geldt dat ik er alles aan zal doen om er op de bruiloft bij te zijn. Samen werken we immers naar die mooie dag toe en ik zou het dan zelf ook enorme zonde vinden om er niet bij te kunnen zijn. Dus zorg ik goed voor mezelf en wissel ik mijn bourgondische levensstijl af met gezond eten en sporten. Ik kan dan ook zeggen dat ik (bijna) nooit ziek ben :).

Sanopho

16. Zijn we verplicht om een bruiloftsverzekering af te sluiten?

In mijn algemene voorwaarden heb ik in artikel 9.3 opgenomen: “Opdrachtgever is verplicht een bruiloftsverzekering af te sluiten, tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders overeenkomen.” Deze bepaling is opgenomen om jullie als bruidspaar te laten nadenken en besluiten over het wel of niet afsluiten van een bruiloftsverzekering. Deze beslissing kan ik voor jullie niet maken en ik zal daartoe dan ook zeker niet verplichten. 

Demi's Design

Frequently asked questions