Trends bij trouwen: elopement

“Oh darling, let’s elope!” Zoals vaker met trends in de weddingbranche, komt de ‘elopement wedding’ ook overgewaaid vanuit Amerika. Vroeger kozen bruidsparen er daar wel eens voor om stiekem te trouwen, wanneer familie er bijvoorbeeld niet achter stond. Tegenwoordig heeft de ‘elopement wedding’ een meer romantische inslag: intiem, met z’n tweeën, het avontuur aangaan!

Avontuurlijk en intiem

Een grootse bruiloft organiseren, daar komt veel bij kijken. Het is dan ook niet gek dat bruidsparen er wel eens voor kiezen om de boel de boel te laten en er met z’n tweetjes vandoor gaan. Geen bemoeienissen van mensen om je heen, echt kiezen voor hetgeen jullie graag willen. Dat is één van de grote voordelen van een elopement. En niets is te gek, je kunt zelfs op de prachtigste plekken trouwen. Kijk maar eens bij de afbeeldingen op google als je zoekt op ‘elopement wedding’. Op verlaten stranden, in een woestijn-omgeving, of zelfs in een nationaal park, de mooiste plaatjes zie je voorbij komen. Een waar avontuur dus, zo’n elopement.

Hoe werkt een elopement?

Misschien denk je nu, ‘wow, ik wil ook zo’n elopement bruiloft!’ Dan is het goed om er wel even bij stil te staan dat je niet zomaar overal rechtsgeldig kunt trouwen. Overweeg je in het buitenland te trouwen, ga dan na of jullie bruiloft ook rechtsgeldig is in Nederland. Vaak is dit niet mogelijk en zul je dus alsnog je ja-woord moeten geven voor de gemeente. Ook in Nederland zijn er regels waar je aan moet voldoen, wil je je elopement rechtsgeldig laten zijn. Zo moeten er onder andere minimaal twee getuigen bij aanwezig zijn. Dat maakt de elopement natuurlijk niet minder avontuurlijk, intiem en romantisch. Nog steeds is er van alles mogelijk!

Lijkt het je wel wat om middels een elopement je liefde (symbolisch) te verklaren aan elkaar? Met een trouwadviesgesprek kan ik met jullie meedenken en de mogelijkheden voor jullie in kaart brengen.

Studio Lin Maakt