Er is altijd wel iets te vieren!

Inspiratie voor blogs komt soms vanuit onverwachte hoeken. Bij mij was het dit keer tijdens het kijken van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?, dat afgelopen weekend weer is begonnen. Je bent dus nog niet te laat om in te stromen ;).

Dit seizoen zijn de kandidaten in het mysterieuze en grootse China. Een prachtig veelzijdig land zo kan ik uit eigen reiservaring vertellen. China staat onder andere bekend om haar porselein en dit bleek een mooie link te zijn met het Wie is de Mol?-jubileum. Het programma bestaat namelijk 20 jaar en dan kun je spreken van een porseleinen jubileum.

Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

Je hebt vast wel eens gehoord van een zilveren en gouden jubileum. Misschien hebben je ouders of grootouders er al eens een mooi feest aan gewijd toen zij 25 of 50 jaar getrouwd waren? Mijn nieuwsgierigheid was door het porseleinen jubileum gewekt. Als dat er is, is er vast nog veel meer te vieren! En ja hoor, er is zowaar bijna altijd wel iets te vieren! Kijk hier maar eens:

14 dagen: papier
1 jaar: katoen
1½ jaar: blik
2 jaar: papier, karton, leer
2½ jaar: aluminium
3 jaar: leer, tarwe
3 1/8 jaar: blik
4 jaar: bloemen, fruit, was, zijde
5 jaar: blik, hout, plastic
6 jaar: gips, ijzer, suiker
6¼ jaar: blik, tin
7 jaar: brons, koper, nikkel, wol
8 jaar: aardewerk, blik, brons
9 jaar: aardewerk, vlechtwerk
10 jaar: kristal, staal, tin, rozen
11 jaar: koraal, staal
12 jaar: linnen, zijde
12½ jaar: koper
13 jaar: kant, lelie, meiklokje
14 jaar: ivoor, lood
15 jaar: kristal, porselein

16 jaar: saffier
17 jaar: roos
18 jaar: turkoois
19 jaar: linnen
20 jaar: kristal, porselein, verzilverd
25 jaar: zilver
30 jaar: ivoor, parel, parelmoer
35 jaar: koraal, robijn
37½ jaar: aluminium, verguld zilver
40 jaar: robijn, smaragd, doublé
45 jaar: saffier, verguld zilver, vermiljoen
50 jaar: goud
55 jaar: orchidee, smaragd, witgoud
60 jaar: diamant
62½ jaar: diamant
65 jaar: briljant, ijzer, palissander
70 jaar: platina, bloedkoraal, briljant
75 jaar: albast, diamant, kroonjuwelen, platina, radium, rodium
80 jaar: eiken, plutonium

Op de foto zie je mijn ouders, die afgelopen jaar hun robijnen jubileum gevierd hebben. In hun originele trouwkleding, mooi he? Ik mocht hen opnieuw ‘trouwen’, wat erg leuk was om te doen. Maar mocht je echt een ontroerende, grappige en speciaal voor jullie dag geschreven speech wensen dan raad ik toch een echte trouwambtenaar aan. Bij mij kun je daarentegen terecht als je op zoek bent naar een weddingplanner, ceremoniemeester of voor advies voor je bruiloft.

Studio Lin Maakt