Een kijkje achter de schermen… Hoe regel ik als weddingplanner een bruiloft?

Ik neem jullie mee in mijn verhaal over de Fall in love with the country wedding! Een echt kijkje achter de schermen. Hoe ben ik op het idee gekomen? Hoe ga ik vervolgens aan de slag? Hoe zorg ik er voor dat op de grote dag zelf alles tot in de puntjes geregeld is? Lees het hier!

De organisatie van een bruiloft begint met een idee

En dat idee kwam bij mij al heel snel na de Italiaanse corona-proof bruiloft, de styled shoot die ik eind mei heb georganiseerd. De locatie van Loes biedt namelijk talloze mogelijkheden om een bruiloft te vieren, waarvan we met de Italiaanse bruiloft maar een fractie hadden laten zien. Natuurlijk wilde ik daar graag nog een styled shoot organiseren!

Het idee ontstond om een echte country bruiloft neer te zetten. Geïnspireerd door het naastgelegen maïsveld en de schuur bij de locatie. Een eerbetoon aan mijn recent overleden vader, die heel zijn leven heeft geprobeerd om van mij echt een boerenmeisje te maken. Helaas, niet gelukt pap, maar met deze styled shoot kan ik je toch laten zien dat ik zelfs als weddingplanner de maïsvelden op zoek ;).

En ook voor een weddingplanner geldt: pinnen maar

Nee, niet betalen… Pinterest is my best friend! Inspiratie opdoen, hoe zie ik het voor me? Met veel beeldmateriaal kan ik de ideale country wedding vorm geven. De ceremonie in het maïsveld, een taart en toost setting voor de mooie schuur. Dan weer terug het maïsveld in voor een heerlijk diner en tot slot feesten in de schuur! Zo wilde ik het en zo is het ook geworden, maar natuurlijk niet zonder slag of stoot…

Een netwerk aan leveranciers is goud waard!

Door het concept in een moodboard uit te werken, heb ik andere leveranciers enthousiast kunnen maken om mee te doen aan deze styled shoot. Natuurlijk is het daarbij ontzettend belangrijk dat ze passen bij deze stoere en ruige bruiloft. Want dit is anders dan anders en dat moeten we met z’n allen kunnen laten zien. Het is dan ook ontzettend gaaf en een hele eer dat alle betrokken leveranciers meteen zo enthousiast waren als ik! Dat geeft natuurlijk enorm veel energie.

Funny fact: bij deze shoot waren alle leveranciers geregeld, maar had ik twee weken voor dat de shoot zou plaatsvinden nog helemaal geen bruidspaar! Zelfs ik als weddingplanner krijg het dan een heel klein beetje benauwd ;). Gelukkig is dat bij echte bruiloften hetgeen ik als weddingplanner niet hoef te regelen!

Puzzelen maar en draaiboek klaar

Misschien vind ik dit als weddingplanner wel één van de leukste onderdelen van het plannen an sich. Als alle leveranciers geregeld zijn, ga ik de planning maken voor de bruiloft. Wie doet wat en wanneer en waar? Ik vergelijk het plannen van een bruiloft wel eens met het maken van een puzzel, want als weddingplanner zorg ik er eigenlijk voor dat alle puzzelstukjes op de goede plek komen te liggen!

Als de eerste opzet gemaakt is, leg ik dit voor aan de betrokken leveranciers. Zij weten namelijk het beste wat voor hen handig is qua tijdsindeling etc. en kunnen dat dan aan mij terugkoppelen. Langzaam krijgt de dag echt vorm en als de definitieve versie klaar is, gaan we knallen!

Waarom een weddingplanner stressbestendig moet zijn?

Tot nu toe zul je wellicht denken: een bruiloft regelen is heel relaxed! Maar ook bij deze shoot werd mijn stresslevel behoorlijk op de proef gesteld. Een week voor de bruiloft moest ik op zoek naar een nieuwe trouwambtenaar en een nieuwe hair en make up artist, omdat de anderen helaas door omstandigheden niet meer konden.

Maar ook op de dag zelf gebeurde nog iets onverwacht: de videograaf bleek ziek te zijn geworden en huiswaarts te zijn gegaan met in haar auto ook de stationery. Help! Bellen, bellen, bellen maar. En ja hoor, met een paar telefoontjes was er een nieuwe videograaf onderweg en heeft onze trouwambtenaar de stationery gered door te meeten met de zieke videograaf. Dit zijn de momenten dat mijn netwerk echt goud waard blijkt te zijn!

And then… We all fall in love with the country!

Een bruiloft in de Nederlandse herfst organiseren met veel settings buiten is natuurlijk een enorm risico. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds… Natuurlijk heb ik daarvoor een slecht-weer-scenario, maar dat zou mijn droom toch echt wel minder mooi maken. De dag zelf begon met regen, regen en nog meer regen. Buienradar was onze beste vriend en beloofde gelukkig na de middag droogte! Dus we gingen met evenveel enthousiasme aan de slag met de opbouw en konden inderdaad na de middag snel schakelen naar de settings in de open lucht. Door de onverwachte gebeurtenissen moest ik nog wat schuiven in de planning, maar we hebben alle settings prachtig neer kunnen zetten. Voor mij was deze shoot echt een ‘dream came true’! Dankjewel aan alle leveranciers voor het waarmaken van dit moois.

Benieuwd hoe ik jullie kan helpen als weddingplanner? Klik dan hier voor meer informatie of neem direct  contact met me op!

Studio Lin Maakt