De bruiloft van… Mirjam en Willem

A trip down memory lane! Want het is bijna een jaar geleden dat dit mooie echtpaar in het huwelijksbootje stapte. Graag deel ik met jullie hoe ik in mijn rol als professioneel ceremoniemeester aan hun huwelijksdag heb mogen bijdragen.

Het begon allemaal in ons mooie Eindhoven…

Ik ontmoette Mirjam in juni vorig jaar op een evenement voor startende ondernemers. We raakten aan de praat en toen ik vertelde over mijn plannen om als zelfstandige wedding- en eventplanner aan de slag te gaan, vertelde Mirjam me dolenthousiast dat ze in augustus zou gaan trouwen! Daar wilde ik natuurlijk alles over horen en voordat ik het wist vroeg ze me of ik interesse had om de dag als professioneel ceremoniemeester bij te wonen. And I said yes!

Mijn rol als professioneel ceremoniemeester voorafgaand aan de bruiloft

Een kennismaking met ook de bruidegom-to-be, Willem, volgde. Onder het genot van een lekker drankje hebben we uitgebreid gesproken over hun bruiloft en alles wat ze al geregeld hadden. En dat was veel! Niet alleen waren er verschillende locaties over de gehele dag betrokken, maar ook vond het feest plaats bij het ouderlijke huis van de bruid. Enorm persoonlijk en mooi, maar ook een hoop te regelen. Gelukkig had het bruidspaar een super team om zich heen verzameld en werden ze door vrienden en familie geholpen om hun mooiste dag neer te zetten. Van de styling, tot de bruidstaarten en van de corsages tot de inrichting van de ‘feestzaal’, het was echt prachtig om iedereen met zoveel overgave aan het werk te zien.

Door samen de dag van begin tot eind te doorlopen, kwamen we erachter dat er ook nog een aantal vraagtekens waren of punten op de i gezet moesten worden. Dat hebben we na het eerste gesprek gedaan, waarbij ik het overzicht bewaarde en tijdig kon bijsturen waar nodig. Daarnaast heb ik gezorgd voor een compleet draaiboek, onmisbaar bij een bruiloft. Voor de grote dag volgde nog een laatste detailbespreking op de feestlocatie. Daar waren ook de andere ceremoniemeesters, vrienden van Mirjam en Willen, bij betrokken. Het was een gezellige, doch productieve avond waarop we alles van A-Z hebben doorlopen en we op een ontspannen manier echt naar de dag konden toeleven.

En toen was de bruiloft daar!

Vrijdag 30 augustus 2019, ik weet het nog zo goed. Ik sprong mijn bed uit met energie voor tien, klaar voor deze grootse dag! Omstreeks 9 uur arriveerde ik op bij Mirjam en Willem thuis, lekker dichtbij in Eindhoven, waar de bruid mooie make-up op kreeg en haar haren werden gedaan. Willem was een aantal deuren verderop, samen met zijn beste vrienden en familie. In beide huizen heerste een relaxte sfeer en werd volop gelachen. Mooie momenten voor de fotografen en videograaf om vast te leggen, wat door de kleine afstand ook gemakkelijk kon.

De first look vond plaats voor hun eigen huis en die stralende blik in hun beider ogen zal ik nooit vergeten. Ongetwijfeld blijven die momenten dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet, altijd speciaal. Naaste vrienden en familie waren hier ook bij en mochten aansluiten voor een lunch in de tuin. Rond de middag vertrok het bruidspaar met de fotografen en videograaf naar twee natuurgebieden voor een fotoshoot. Vervolgens zijn zij naar de trouwlocatie gegaan, waar inmiddels ook de daggasten waren, waar ze elkaar officieel het ja-woord hebben gegeven.

Ondertussen was ik al naar de feestlocatie gegaan om daar een en ander op te bouwen en af te stylen. Juist omdat het een thuislocatie betrof, was dat nog wel even werken, maar alles stond perfect klaar toen het bruidspaar en de gasten arriveerden. Het barpersoneel was van instructies voorzien, de catering wist ook waar te staan en wat te doen. Tafels in de schaduw, genoeg kannen met water op de tafels, want het was een warme, zonnige dag. Ik ben zelfs nog even naar de supermarkt op en neer gereden om nog wat extra waterijsjes te halen!

Het bruidspaar wilde graag een relaxte setting neerzetten, met speelplezier voor jong en oud, en dat is ze meer dan gelukt. Van een springkussen, tot jenga voor volwassenen, er was van alles te doen en te beleven. Na het eten en de ijsjes ging het bruidspaar er even vantussen om te rusten en nog een toffe shoot tijdens het ‘golden hour’ te doen. Ook zorgde Mirjam nog voor een leuke verrassing, want voor de avond bleek ze gewoon nog een jurk te hebben!

Het avondfeest vond plaats in de schuur bij het huis, die ook door eigen makelijk, prachtig was ingericht. Inclusief een photobooth, wat voor de leukste taferelen heeft gezorgd. Zodra de DJ begon met draaien, verplaatsten de gasten zich naar binnen, arriveerden ook de avondgasten en ging het dak er van af. Helemaal toen Mirjam en Willem hun openingsact deden. Ze zongen voor elkaar! Doe ze dat maar eens na ;).

Ik ben zelf natuurlijk ook nog even voor die photobooth gekropen voor een foto samen met het bruidspaar en de andere ceremoniemeesters. Doordat ik als professioneel ceremoniemeester veel taken op me kon nemen, hebben we ervoor kunnen zorgen dat zij op de dag zelf vooral leuke taken konden voltrekken. Zoals het toespreken van de gasten en het aansnijden van de taarten. Ik heb hen volop zien genieten, evenals de andere gasten en natuurlijk het bruidspaar! En daar doe ik het voor, het geluk dat afspat van hun gezichten als de dag fantastisch is verlopen en ze van ieder moment hebben kunnen genieten.

Het was een prachtige dag, waar ik nog met veel liefde op terug kijk en die mij altijd zal bijblijven. Bedankt voor jullie vertrouwen in mijn kunnen, Mirjam en Willem, en dat ik onderdeel heb mogen zijn van deze speciale dag van jullie!

Benieuwd wat ik nog meer doe als professioneel ceremoniemeester? Klik dan hier of neem direct contact met me op!

Studio Lin Maakt