10 redenen om een ceremoniemeester in te huren!

Traditiegetrouw vragen veel bruidsparen iemand uit hun vrienden- of familiekring om ceremoniemeester te zijn op hun bruiloft. Het wordt als een ‘eretaak’ gezien, maar vergis je niet: ceremoniemeesterschap kent veel taken en verantwoordelijkheden. Het is dan ook niet gek dat veel weddingplanners tevens zijn in te huren als professioneel ceremoniemeester.

Nu hoor ik jullie denken: “Betalen voor een ceremoniemeester? Waarom zouden we dat doen?” Ik geef jullie hier tien redenen om een professionele ceremoniemeester in te huren.

Een professioneel ceremoniemeester:

1. zorgt ervoor dat jullie niet alleen zelf kunnen genieten, maar dat jullie ook al jullie vrienden en familieleden kunnen laten genieten van elk moment van de dag. Niemand van hen hoeft met een draaiboek onder de arm vooruit te hollen om dingen te regelen;

2. zorgt ervoor dat jullie zelf ongestoord kunnen genieten van jullie mooiste dag! Wanneer gasten en/of leveranciers vragen hebben, zal de professionele ceremoniemeester het aanspreekpunt zijn voor hen;

3. geeft jullie de mogelijkheid om zakelijk te handelen tijdens overleggen. Wanneer jullie het niet eens zijn met hetgeen de professionele ceremoniemeester zegt of oppert, dan is het veel makkelijker om dit te zeggen tegen iemand die niet zo dichtbij jullie staat. Bij vrienden of familieleden wordt dit vaak als heel moeilijk ervaren en het zou eeuwig zonde zijn als die relatie onder druk komt te staan;

4. beschikt zonder meer over de kwaliteiten die een ceremoniemeester dient te hebben: stressbestendigdaadkrachtigproactiefvooruitdenkend, in control en altijd vriendelijk;

5. neemt de planning van de dag van tevoren met jullie door om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd is gezien;

6. kan jullie via een groot netwerk aan leveranciers last-minute nog helpen als er onverwacht een leverancier niet meer kan leveren. Nu denk je misschien, maar dit gebeurt toch niet? Jawel, dit kan zeker gebeuren… Ik heb het zelfs al ervaren, lees er       meer over.

7. is niet emotioneel betrokken bij jullie bruiloft en kan daardoor een eventuele speech of ceremonie missen om alvast met een volgend onderdeel van de grote dag bezig te zijn;

8. heeft het draaiboek samen met jullie opgesteld en zodanig ingedeeld dat er altijd ruimte is voor onverwachte dingen of uitloop. De professionele ceremoniemeester kan door ervaring ook daarin meedenken;

9. is de gehele dag in control. Mocht er onverwachts een probleem zijn dan zal de professionele ceremoniemeester dit daadkrachtig en zelfstandig oplossen en niet in paniek raken. Waarschijnlijk zullen jullie en jullie gasten niet eens door hebben dat iets niet volgens de planning verloopt;

10. is iedere cent waard! Het zou eeuwig zonde zijn om jullie mooiste dag, waar jullie zoveel tijd, energie en geld in hebben gestoken, te laten vallen of staan door jullie lot in handen te leggen van een niet-professionele ceremoniemeester.

Wil je nog even nalezen wat ik precies doe als ceremoniemeester? Neem dan even een kijkje op deze pagina. Wil je mij als ceremoniemeester op je bruiloft? Wacht dan niet langer en laat hier iets van je horen!

Studio Lin Maakt