Ceremoniemeester

Evianne Wiegers Photography

Vind je het, net als ik, ontzettend leuk om zelf jullie bruiloft te plannen? Dat snap ik helemaal! Geniet van alle voorbereidingen en maak er op die manier echt jullie dag van. Willen jullie op de grote dag zelf wel volledig ontzorgd worden en er van op aan kunnen dat alles goed geregeld is? En wensen jullie dit ook voor jullie vrienden en familie? Dan kan ik jullie daarbij helpen, namelijk als professioneel ceremoniemeester.

Wat doet een ceremoniemeester?

Een goede ceremoniemeester ondersteunt het bruidspaar bij alle kleine, praktische zaken, die bij een bruiloft komen kijken. En dat zijn er veel! Van het bijhouden van het bruidsboeket, tot het begeleiden van de gasten naar de volgende bestemming. Of denk aan het instrueren van de getuigen wat ze precies moeten doen of in de gaten houden dat de cadeaus allemaal goed bij het bruidspaar terecht komen. De ceremoniemeester is het manusje van alles en de regisseur van de bruiloft in één. Op de achtergrond wordt veel werk verzet, maar daar zullen jullie als bruidspaar niets van merken!

Hoe werk ik als ceremoniemeester?

Middels een kennismakingsgesprek leren we elkaar over en weer kennen. Dat is voor mij heel belangrijk, maar zeker ook voor jullie! Je schakelt immers een ceremoniemeester in, zodat je zelf op je bruiloft niet bezig hoeft te zijn met planning, leveranciers en noem maar op. Het enige waar jullie je die dag mee bezig moeten houden, is elkaar en de liefde voor elkaar en alle mensen om jullie heen. Daarom is het zo belangrijk dat jullie een ceremoniemeester inhuren op wie jullie volledig kunnen vertrouwen. Iemand aan wie je alle zorgen en taken met een gerust hart kunt overdragen. Die ceremoniemeester, dat ben ik!

Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik veel vragen stellen over hoe jullie de bruiloft reeds vorm gegeven hebben en met welke leveranciers jullie al afspraken hebben gemaakt. Aan de hand daarvan kan ik het draaiboek voor de grote dag gaan opstellen.

Tijdens een laatste detailbespreking, circa drie weken voor de bruiloft, waar mogelijk op locatie, nemen we het hele draaiboek van begin tot eind met elkaar door en is er nog de mogelijkheid om laatste vragen te stellen of toevoegingen te doen. Wanneer er nog open eindjes zijn of er zijn nog punten waar jullie bijvoorbeeld niet aan gedacht hebben, dan kan ik jullie daarover vragen stellen. Dit kan ook al eerder natuurlijk. Zo weten we ruim van tevoren hoe de dag er van begin tot eind uit zal gaan zien. Ik zorg er ook voor dat de leveranciers weten wat van hen verwacht wordt, zodat ook daar geen onduidelijkheden zijn.

En dan de grote dag zelf! Het belangrijkste is dat jullie van het begin tot het einde kunnen genieten. Vertrouw er op dat ik alles onder controle heb en durf los te laten. Ik kan de gasten welkom heten en hen vertellen waar ze heen kunnen. De gehele dag ben ik het aanspreekpunt voor hen, dus kunnen ze bij mij terecht voor wat dan ook. Qua kleding pas ik me graag aan jullie bruiloft aan, dus ik zal niet direct herkenbaar zijn als de ceremoniemeester. Maar doordat ik er ben om de gasten te verwelkomen, kan ik hen ook vertellen dat ik de ceremoniemeester ben en ze met vragen bij mij terecht kunnen. Ik ben er ook om de leveranciers op te vangen en te zeggen waar ze wat moeten doen. Ik stem met de locatie/stylist af over de decoratie etc. en check nog een laatste keer of alles er bij staat, zoals jullie dat willen. Ik ben er eventueel om speeches of de openingsdans aan te kondigen.

Kortom: als ceremoniemeester ben ik er voor jullie en jullie gasten, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie bruiloft!

Twijfelen jullie nog om een professioneel ceremoniemeester in te huren? Lees dan zeker deze blog met 10 redenen om een ceremoniemeester in te huren!

Wat kost een ceremoniemeester?

Je kunt mij als ceremoniemeester inhuren voor € 995,- inclusief BTW.

Neem snel contact met me op zodat we het kennismakingsgesprek in te plannen! Ik kan niet wachten jullie te ontmoeten en jullie liefdesverhaal te horen.