Trouwpakken in 2021

Geschreven op 2020-12-11

Trouwen jullie in de eerste helft van 2021, dan is het verstandig je nu ook te gaan verdiepen in de mogelijkheden voor het trouwpak. Laat je inspireren en ontdek in welk trouwpak jij aan het altaar wilt staan in 2021. De bespoke tailoring experts Michael & Giso bespreken in dit gastblog de trends!

Trouwpakken met een vest

Vestjes, oftewel een gillet, worden in 2021 een echte trend in de pakkenwereld. We gaan een verschuiving zien van het traditionele pak, waarbij de jasjes zelfs vervangen worden door enkel een vest. Dit is voor je zomerse trouwpak ideaal, zo behoud je beweegruimte bij je armen en je kunt gemakkelijk de mouwen van je shirt opstropen.

Voor de winter is een driedelig trouwpak ook een perfecte combinatie. Enerzijds, omdat je door een extra laag jezelf warmer houdt en anderzijds, om allure uit te stralen met je pak. Een driedelig trouwpak oogt extra feestelijk en wanneer jij je jasje uitdoet onderscheidt jij je als bruidegom alsnog van de gasten, door het vestje dat je draagt.

Skyfall trouwpak Michael & Giso lichtblauw driedelig pak met lichte das

Kies voor lichte kleuren voor je trouwpak

In de zomer van 2021 gaan we als trouwpakken trend lichte kleuren zien in de vorm van pasteltinten. Pastelkleurige trouwpakken maakten hun opmars al in 2020 op subtiele wijze, maar dit jaar kan je all in gaan. Nu is het zo dat niet iedereen een pastelkleur goed staat. Wil je toch deze kleur terug laten komen in je outfit? Kies dan voor pasteltinten in je accessoires of laat de kleur subtiel terug komen in de stof door de kiezen voor een vervaarde kleur. Wat hiermee wordt bedoelt? Ga niet voor een egale kleur, maar een blend zoals lichtroze met een witte draad erdoorheen. Hiermee creëer je een pastel kleurige ondertoon in je trouwpak.

Wil je niet voor subtiel gaan? Ga in de zomer voor effen stoffen, zoals katoen, om de kleur extra kracht te geven. Katoen geleidt warmte, waardoor het ook een super lekkere stof is om te dragen op warme dagen.

Naast pastel gaan we ook alle lichte natuurlijke kleuren terugzien als trend in 2021. Denk aan beige, ivoor of teal, wat net van het blauw af is en daardoor een frissere uitstraling heeft. Perfect wanneer je voor een romantische look wilt gaan bij jullie winter wedding.

Pastel trouwpak vooraanzicht Michael & Giso bruidegom in trouwpak met vlinderdas

Trouwpakken met verschillende kleuren en stoffen

De vercasualisering in de herenmode zien we op alle vlakken gebeuren en zo ook in de trouwpakken trends, die een steeds relaxere look krijgen. Dit kun je doen door te werken met diverse wevingen in je trouwpak of verschillende stoffen. Denk aan een linnenblend met katoen of een linnen jasje met een katoenen pantalon, lekker zomers en helemaal trendy!

De combinatie kan je verder doortrekken en bij Michael & Giso zijn we hier groot fan van. Logisch, want met een ruim aanbod is stoffen is iedere combinatie bijna mogelijk. De trend in heel 2021 is een pantalon en jasje in een andere kleur. Wanneer je het aandurft, kan je ook het vest in een andere stof laten uitvoeren. Laat je hierin goed adviseren, zodat het geen mengelmoes wordt. Om je een tip te geven: laat alles wel bij één winkel maken, zodat alle knopen hetzelfde zijn en de verschillende tinten en stoffen een geheel vormen. Probeer alle kleuren in hetzelfde kleurenpalet te houden, bijvoorbeeld een ivory pantalon, een beige ivory geruit vest met een grove weving en in dezelfde hopsack weving een beige jasje. Trendy, stijlvol en perfect voor je trouwpak in 2021!

Phil trouwpak Michael & Giso bruidegom in lichte pantalon en donkere jas