Trouwen in Asten

Geschreven op 2021-04-23T13:13:41.376Z

Trouwen in Asten - foto gemaakt bij Innesto

Ga jij trouwen in Brabant en ben je benieuwd welke locaties er allemaal te vinden zijn in deze mooie provincie? Door middel van verschillende blogs en vlogs nemen bruidsfotograaf Evianne Wiegers en ik jullie mee naar de meest mooie trouwlocaties van verschillende dorpen en steden in de buurt. Vandaag nemen we jullie mee naar de gemeente Asten!

Trouwen in Asten

Samen met fotograaf Evianne Wiegers ben ik het mooie Brabantse dorp Asten gaan bezoeken. Het dorp ligt bij natuurgebied De Groote Peel en staat bekend als het dorp van de grote kerkklokken, gemaakt door klokgieterij Eijsbouts. Als we het dorp binnenrijden, worden we dan ook verwelkomd met het bord: “Asten klinkt als een klok”.

Op deze winterse en ongure dag gaan we maar liefst zes verschillende locaties bezoeken: In de Gloria, Best Western Hotel Nobis, Innesto, Kasteel Asten, de Pandoer en Glundr. Het weer zit misschien niet helemaal mee, maar dat mag de pret niet drukken!

Trouwen bij In de Gloria

We beginnen bij In de Gloria. Deze voormalige kerk in het centrum van het dorp is met slechts kleine aanpassingen veranderd in een bijzondere trouw- en evenementenlocatie. De kerk heeft zijn charme behouden maar heeft ook een moderne touch gekregen. Marieke Zantingh, de voormalig eigenaresse, is al jaren trouwambtenaar voor de Gemeente Asten en vindt het fantastisch om hier het huwelijk van bruidsparen te mogen voltrekken. Maar ook voor de verdere bruiloftsdag kun je bij In de Gloria terecht. De nieuwe eigenaren, Roy en Lynn van Golstein Brouwers, tonen ons zien de tuin waar men na de ceremonie terecht kan voor bijvoorbeeld een toost. In de tussentijd kan de binnenruimte dan omgebouwd worden tot dinerruimte, maar je kunt er ook voor kiezen om elders te dineren. Aangezien In de Gloria zich echt in de dorpskern bevindt, zijn er voldoende restaurants in de directe omgeving. Mocht je een besloten diner met je gasten wensen, dan kun je ook terecht bij De Baron, het nabij gelegen restaurant van Roy. Tot slot is het mogelijk om deze locatie in de avond tot een echte feestlocatie om te toveren, inclusief toffe verlichting en een DJ, die plaatjes draait vanaf de preekstoel.

Trouwen bij Best Western Hotel Nobis

Onze tour leidt ons verder naar Best Western Hotel Nobis, gelegen aan de A67. Een bekende plek voor truckers, vanwege het gelijknamige truckersrestaurant. Door de goede bereikbaarheid leent het hotel zich uitstekend voor een bruiloft als je gasten van ver wilt ontvangen. Daarnaast heeft het hotel met ruim 100 kamers meer dan voldoende slaapgelegenheid voor alle gasten! We worden hartelijk verwelkomd door Nina en Mart, die ons met veel plezier alle faciliteiten van het hotel laten zien. Ondanks de grootte van het hotel heeft het een warme en knusse uitstraling. Dat wordt versterkt door de mooie open haard bij de ingang. Je voelt je er meteen thuis. De verschillende zalen, die Nobis kent, lenen zich uitstekend voor een ceremonie, taart en toost-moment, een diner en een feest. Zowel voor kleine als voor grote gezelschappen. En uniek is natuurlijk de mogelijkheid om op deze locatie met al je gasten te overnachten en de volgende ochtend nog na te genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Trouwen bij Innesto

We gaan door naar de volgende locatie, Innesto. Een bekende trouwlocatie in de wijde omgeving. De locatie zelf is een oude boerderij, die geheel is gerestyled, maar aan de charme niets heeft ingeleverd. Gastheer Danny ontvangt ons met veel plezier en warmte. Hij laat ons de verschillende ruimtes van de locatie zien. Het voelt bijna alsof je op verschillende locaties bent! Zo is er een grote zaal waar de ceremonie gehouden kan worden, maar aangrenzend daaraan is er ook een nieuw aangelegde tuin. Dus ook buiten trouwen is een optie hier. Vervolgens gaan we door naar de wijnkelder. Een sfeervolle ruimte, die zich uitstekend leent om samen met je gasten te proosten op jullie zojuist gesloten huwelijk. En natuurlijk is het diner ook mogelijk op deze locatie, Innesto is namelijk naast een trouw- en evenementenlocatie ook een restaurant. Een ristorante om precies te zijn, dus mocht je van de Italiaanse keuken houden, dan zit je hier zeker goed! Tot slot neemt Danny ons weer mee terug naar de eerste grote zaal. Deze plek wordt namelijk gedurende de toost en het diner op een bruiloftsdag omgetoverd tot een ware feestzaal.

Trouwen bij Kasteel Asten

Na een korte lunchpauze vervolgen Evianne en ik onze weg naar het naastgelegen dorp Heusden, behorend bij de gemeente Asten. Om verwarring met de stad Heusden te voorkomen, wordt dit dorp ook wel Asten-Heusden genoemd. We gaan hier langs bij het Kasteel Asten. Deze kasteelruïne is idyllisch gelegen aan een lange oprijlaan, verscholen tussen hoge bomen en omringd door water. De ruïne bevindt zich op privéterrein en wordt onderhouden door een stichting. Deze locatie leent zich uitstekend voor een loveshoot op de huwelijksdag zelf, maar het is ook mogelijk om hier de ceremonie te houden! Mocht je op je trouwdag hier terecht willen, neem dan even contact met ze op. Aangezien het een privéterrein betreft, is het niet mogelijk om hier zonder afspraak naartoe te komen. Maar tegen een geringe vergoeding kun je hier echt de mooiste plaatjes schieten!

Trouwen bij Partycentrum De Pandoer

We gaan verder en komen in de kern van Heusden, waar Partycentrum De Pandoer gelegen is. Hier worden we vriendelijk ontvangen door Erik, die samen met zijn broer Jeroen deze locatie runt. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar deze locatie is groot! En dan ook echt heel groot! Maar liefst vier verschillende zalen, met ieder een eigen sfeer en setting zijn hier te vinden. Ook op deze locatie is het dus zeker mogelijk om je gehele bruiloft te vieren. Erik adviseert om bij mooi weer zeker te kiezen voor een ceremonie in de botanische tuin aan de overkant van het plein, om vervolgens de verdere dag door te brengen bij De Pandoer. Door de verschillende ruimtes zijn er volop mogelijkheden. Mocht je willen overnachten? Dan kan dat aan de overkant van de straat bij het hotel Huys van Heusden. Dit hotel heeft zo’n 10 kamers dus ook je leukste of belangrijkste gasten kunnen eventueel hier verblijven.

Trouwen bij Glundr

Last but not least, arriveren we aan het eind van de middag bij Glundr. Deze gloednieuwe locatie ,geopend in 2020, vind je tegenover golfbaan ’t Woold. Een rustig gelegen locatie dus. Hier kun je terecht voor een luxe en intieme bruiloft. Het boutiquehotel heeft 7 kamers en een privéwellness, zodat je hier ook een heerlijk nachtje of zelfs een weekend rondom je bruiloft kunt verblijven. De locatie biedt ruimte voor een huwelijksfeest voor circa 70 gasten. Buiten zijn er volop mogelijkheden voor een ceremonie, taart en toost-moment, diner en een feest. Maar mocht het weer slechter zijn, dan kan je er ook binnen terecht. Gastvrouw Ivon laat jullie graag zien wat er allemaal mogelijk is bij Glundr.

Gaan jullie trouwen in Asten?

Omdat beeld vaak meer zegt dan woorden, hebben we deze trouwlocaties in Asten vastgelegd in een vlog! Deze vlog kun je hier bekijken.

We hopen jullie met deze vlog en blog op een leuke en informatieve manier mee te hebben genomen in de mogelijkheden die er zijn als je wilt gaan trouwen in het Asten. Zelf zijn we lovend over de gastvrijheid en de mogelijkheden die er zijn om te trouwen bij alle bovengenoemde locaties. Dankjewel aan de gastheren en gastvrouwen voor het warme ontvangst en de tijd die jullie hebben vrijgemaakt om ons jullie mooie locaties te laten zien!

P.S. Deze locatietour hebben we afgelegd in tijden van corona, waarbij we de maatregelen in acht hebben genomen. Je zult ons op openbare plaatsen dan ook met een mondkapje voorbij zien komen.